Πρόσβαση

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Πρόσβαση με KTEL από Αθήνα

Όποιος θέλει να έρθει στο χωριό από ΑΘΗΝΑ  ΠΕΙΡΑΙΑ χρησιμοποιώντας το ΚΤΕΛ ,πρέπει να πάει στον ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ στη ΛΙΟΣΙΩΝ & να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ τις παρακάτω ημέρες:
α) για ΛΑΜΙΑ ,την ΔΕΥΤΕΡΑ ή το ΣΑΒΒΑΤΟ
β) για την ΑΜΦΙΣΣΑ την ΤΡΙΤΗ,
ΔΙΟΤΙ τότε μόνον έχει δρομολόγια το λεωφορείο του ΚΤΕΛ του Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ με έδρα την ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑ ,που οδηγεί ο Κος ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

 

Από το χωριό

Από το χωριό εκτελεί δρομολόγια ΚΤΕΛ ο Κος ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με το λεωφορείο του
α) την ΔΕΥΤΕΡΑ & το ΣΑΒΒΑΤΟ για την ΛΑΜΙΑ
β) την ΤΡΙΤΗ για την ΑΜΦΙΣΣΑ.
Ενδιαμέσως εκτελεί δρομολόγιο για το ΛΙΔΟΡΙΚΙ

Πρόσβαση με TRAINO από Αθήνα

Όποιος θέλει να έρθει στο χωριό από ΑΘΗΝΑ –ΠΕΙΡΑΙΑ χρησιμοποιώντας το τραίνο πρέπει να πάει στον ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ . Αυτός βρίσκεται στη οδό Δηληγιάννη και Φιλαδελφείας στο Μεταξουργείο , στην Αθήνα. Αφού πάρει το τραίνο θα πρέπει να κατέβει στο σταθμό του Μπράλου και από εκεί να πάρει ταξί για να έρθει στο χωριό

Πρόσβαση με αμάξι από Αθήνα

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑ

Έχοντας ως αφετηρία την Αθήνα ή τον Πειραιά ,για να πάτε στο χωριό Μουσουνίτσα , υπάρχουν 3 επιλογές, 3 βασικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε ( όμως απο ένα σημείο και μετά όλες συγκλίνουν στό ίδιο μέρος - σταυροδρόμι - και από εκεί και πέρα υπάρχει ο κοινός δρομος που ακολουθείτε και φθάνετε στη Μουσουνίτσα).

Διαδρομή 1

ΕΠΙΛΛΟΓΗ 1: Έχοντας ως βάση την Αθήνα ή Πειραιά. Ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας ( π.χ ...διόδια- Μαλακάσα - [Από την Εθνική οδό εάν θέλετε μπορείτε μέσω διασταύρωσης περνώντας πάνω από την γέφυρα να κατευθυνθείτε μέσω Θήβας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας και να συνεχίσετε το ταξίδι σας} - συνεχίζετε και φθάνετε στο 90 χλμ - Υλίκη -Κάστρο - {Ομοίως εάν θέλετε από το Κάστρο μέσω γέφυρας στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε τον δρόμο που συνδέει την Εθν. οδό με την Παλαιά Εθν. οδό -Κάστρο -Ορχομενός και συνεχίζετε το ταξίδι σας πάνω σ'αυτήν } -συνεχίζετε μετα από το Κάστρο και φθάνετε Μαλακάσα - διόδια - Άγιος Κων/νος - Καμένα Βούρλα - Θερμοπύλες -στο 210 χλμ.της Εθν.Οδού Αθ.-Λαμίας ,στην διασταύρωση της Δαμάστας της Εθν.οδού με την εθν. οδό Λαμίας -’Άμφισσας , στρίβουμε αριστερά και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε περνώντας από την τοποθεσία Καρανάσος (βενζινάδικο)-Μετά περνώντας από την πίσω μεριά του βουνού βρίσκουμε την διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Σκαμνός και στρίβουμε δεξιά - ακολουθώντας την παλαιά εθν.οδό Λαμίας -Μπράλλου-Αθηνών- στη διασταύρωση που βρίσκουμε (θέση Πουρναράκι)βρίσκουμε τα σήματα και τις ταμπέλες με τις ονομασίες και τις χλμ . αποστάσεις των χωριών της περιοχής μας και του Δήμου Καλλιέων ( π.χ Μουσουνίτσα 34 χλμ -Αθανάσιος Διάκος 40 χλμ - Παύλιανη κ.λ.π)-Στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε την επαρχιακή οδό (άσφαλτος)-Περνάμε τα χωριά Οίτη -Παύλιανη -συνεχίζουμε την ανάβαση και φθάνουμε στην θέση Βρύζες (οροπέδιο της Οίτης)όπου βρίσκουμε ένα σταυροδρόμι σε στιλ τρίαινας - Εμείς συνεχίζουμε ευθεία ,δηλαδή αρχίζουμε και κατεβαίνουμε ακολουθώντας το μεσαίο δρόμο -περνάμε από το χωριό Στρώμη και μετά από 10 λεπτά φθάνουμε σε ένα άλλο σταυροδρόμι .Εάν συνεχίσουμε ευθεία περνώντας από διάφορα χωριά της περιοχής θα φθάσουμε στο Λιδορίκι. Σε αυτό το σταυροδρόμι θα καταλήξετε εάν ακολουθήσετε την επιλογή 3 . Εμείς στρίβουμε δεξιά και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε ΓΙΑ να Περάσουμε από την Γκιώνα στα Βαρδούσια περνώντας τον ποταμό Μόρνο που τροφοδοτεί την λίμνη του Μόρνου με νερό το οποίο υδρεύει όλη την Αθήνα. Η Μουσουνίτσα απέχει 2 χλμ . Σε λίγα λεπτά θα βρείτε το σταυροδρόμι και θα ΔΕΙΤΕ την πινακίδα που λέει Μουσουνίτσα. Στρίβοντας αριστερά στο σταυροδρόμι σε 500 μ. έχετε μπει στο χωριό .

Διαδρομή 2

ΕΠΙΛΛΟΓΗ 2 :Έχοντας ως βάση την Αθήνα ή Πειραιά -Ακολουθείτε την Εθν. Οδό Αθηνών -Κορίνθου και στο ύψος της Ελευσίνας μέσω των γεφυρών στρίβετε δεξιά προς Μάνδρα και ακολουθείτε την Παλαιά Εθν. Οδό Αθηνών - Λαμίας . Περνάτε απο την Μάνδρα -Αγιο Σωτήρα –Παλαιοκούνδουρα -Οίτη -Γκάζα - Ερυθές -Θήβα - {όπως είπαμε και στην επιλογή 1 μπορεί κάποιος να εισέλθει από την Νέα εθν.οδό στην Παλιά εθν.οδό και να ταξιδεύσει για Μουσουνίτσα} - Περνάτε Αλίαρτο - ....- περιφερειακό δρόμο Λειβαδιάς και στρίβετε δεξιά έως ότου συναντήσετε τον δρόμο Κάστρου - Ορχομενού Συνεχίζοντας περνάμε απο την Χαιρώνια-από την γέφυρα πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό . . . . . . . . . . .. - Στο σταυροδρόμι που βρίσκουμε στρίβουμε αριστερά -συνεχίζουμε ευθεία ....περνάμε από .. από Τιθορέα - Αμφίκλεια - στο σταυροδρόμι Πολύδροσου -Λιλαίας στρίβουμε δεξιά συνεχίζουμε - περνάμε έξω από το Παλαιοχώρι και βρίσκουμε την Εθν.οδό Αμφισσας-Λαμίας -Στρίβουμε δεξιά και ταξιδεύουμε πάνω στην εθν.οδό Αμφισσας -Λαμίας έως ότου βρούμε το σταυροδρόμι που οδηγεί στο χωριό Σκαμνός 2-3 χλμ πιο πάνω . Μόλις το βρούμε στρίβουμε Αριστερά και συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε στη θέση Πουρναράκι το σταυροδρόμι με τα σήματα και τις ταμπέλες με τα ονόματα και τις χλμ αποστάσεις των χωριών. Μόλις το βρούμε ,500 μ. πιο πέρα από το χωριό Σκαμνός στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες της επιλογής 1.

 

Διαδρομή 3

ΕΠΙΛΛΟΓΗ 3 : Η Επιλογή 3 είναι συνδυασμός των επιλογών 1 και 2. Δηλαδή
   Ή έρχεσαι από την Αθήνα ή τον Πειραιά και από την Εθν.οδό Αθηνών -Λαμίας και μπαίνεις στην Παλαιά Εθν.οδό στο ύψος της Θήβας ή από την Εθν.οδό Αθηνών -Λαμίας και μπαίνεις στην Παλαιά Εθν.οδό από τον δρόμο του Κάστρου -Ορχομενού .
   Ή έρχεσαι από την Αθήνα ή από τον Πειραιά και από την Εθν.οδό Αθηνών -Κορίνθου και μπαίνεις στην Παλαιά Εθν.οδό Αθηνών - Λαμίας.
   Από εκεί και πέρα ακολουθείς τον περιφερειακό της Λειβαδιάς και την Εθν.Οδό Λειβαδιάς -Άμφισσας. Μετά Παίρνεις τον δρόμο για Λιδορίκι περνώντας από τα χωριά Αγία Ευθυμία -Βουνιχώρα και φθάνεις στο Λιδορίκι. Μετά το Λιδορίκι ακολουθείς τον επαρχιακό δρόμο (Ταξιδεύοντας στις πλαγιές της Γκιώνας ) Περνώντας πρώτα από το χωριό Λευκαδίτη - μετά από το χωριό Συκιά και μετά φθάνεις στο σταυροδρόμι με τις πινακίδες και τις ταμπέλες με τα ονόματα των χωριών - βλέπεις το όνομα της Μουσουνίτσας ,του Αθανασίου Διάκου. Εκεί Εμείς στρίβουμε αριστερά -κατεβαίνουμε -περνάμε την γέφυρα του Μόρνου και συνεχίζοντας σε 2 χλμ βρίσκουμε την ταμπέλα της Μουσουνίτσας στο πρώτο σταυροδρόμι .Εκεί εμείς στρίβουμε αριστερά και σε 500 μ. έχουμε μπει στο χωριό

Πρόσβαση με ΑΜΑΞΙ από Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΛΛΟΓΗ 4 : Από Θεσσαλονίκη ή άλλα μέρη της Βορείου ή της Κεντρικής Ελλάδας .'Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Λαμία και από εκεί ακολουθούμε την Εθν.οδό Λαμίας -Αθηνών και στο σταυροδρόμι της Δαμαστας` στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας την Εθν.οδό Λαμίας -Άμφισσας. Ανεβαίνουμε σιγά σιγά περνώντας την τοποθεσία Καρανάσος (βενζινάδικο) και σε λίγο βρισκόμαστε στην πίσω μεριά του βουνού .Εκεί βρίσκουμε την διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Σκαμνός και σρίβουμε δεξιά ακολουθώντας την παλιά εθν.οδό Λαμίας - Μπράλου - Αθηνών μέχρι που βρίσκουμε μετά από 500 μ. την διασταύρωση στη θέση Πουρναράκι. Εκεί στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της επιλογής 1, μέχρι που φθάνουμε στην Μουσουνίτσα.

πληροφοριες

Επαρχιακή Οδός Σπερνόρεμας-Λιδωρίκιου 220,
Αθανάσιος Διάκος 330 53
Τηλ : 22650 63201
Κιν : 6948824029

E-mail : meterizi@gmail.com
Φαξ : 22650 63204
Image