Προφίλ

Το Μετερίζι

Παραδοσιακός Ξενώνας & Ταβέρνα Το Μετερίζι

  Ο ξενώνας βρίσκεται στο χωριό Αθανάσιος Διάκος, στις παρυφές των Βαρδουσίων με πανοραμική θέα όλο το χωριό. Είναι ένας πετρόχτιστος ξενώνας με απίθανο άνοιγμα σε μια δασωμένη πλαγιά. Το Μετερίζι ξεκίνησε την λειτουργία του το 1950, με ιδρυτές τον Κωνσταντίνο Μαστροκωστόπουλο και την Αικατερίνη Μαστροκωστοπούλου. Λίγο τσαγγάρικο, λίγο καφενείο και λίγο παντοπωλείο. Με το πέρασμα των χρόνων σταμάτησε να λειτουργεί ως τσαγγάρικο και συνέχισε με τις δύο άλλες δραστηριότητες, καλύπτοντας τις ανάγκες του χωριού που ήταν Κεφαλοχώρι και με μεγάλο πληθυσμό.

 Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η δεύτερη γενιά ο Θανάσης και η Δήμητρα Μαστροκωστοπούλου που με μικρές παρεμβάσεις στο υπάρχον κτήριο κατάφεραν το τότε μικρό μαγαζάκι να το μεγαλώσουν και να το αναβαθμίσουν, όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες, κάνοντας τρείς ανακαινίσεις και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των κατοίκων και των επισκεπτών του Αθανασίου Διάκου. Το 1999, αναλαμβάνει η Τρίτη γενιά, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Μαστροκωστόπουλος, οι οποίοι ακολουθώντας την δημιουργική της παράδοση, το 2006 μεγαλώνουν και επεκτείνουν ακόμη περισσότερο την επιχείρηση, δημιουργώντας τον Ξενώνα "Μετερίζι".

 Το έτος 2009 ,οι αδελφοί Μαστροκωστόπουλου έχοντας πια μπει πολύ δυναμικά στην τουριστική αγορά και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών του Αθανασίου Διάκου, ανακαινίζουν την ταβέρνα μεγαλώνοντας την και δίνοντας της πιο ζεστό και παραδοσιακό χαρακτήρα με περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης, μα πάνω απ όλα πιο φιλικό και οικογενειακό χαρακτήρα.

Το Μετερίζι σας περιμένει για μια αυθεντική εμπειρία απόδρασης στη φύση!
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας γιακρατήσεις!εκδηλώσεις!πληροφορίες!

Μελισσοκομία

Τα Βαρδούσια όροι είναι ένας τόπος που μαζεύει αρκετή μελισσοκομία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ελατήσιο μέλι Αθανασίου Διάκου θα το βρείτε στην ταβέρνα μας και στον ξενώνα μας όχι μόνο να το απολαύσετε αλλά και να το αποκτήσετε.

πληροφοριες

Επαρχιακή Οδός Σπερνόρεμας-Λιδωρίκιου 220,
Αθανάσιος Διάκος 330 53
Τηλ : 22650 63201
Κιν : 6948824029

E-mail : meterizi@gmail.com
Φαξ : 22650 63204
Image