Το Μετερίζι ξεκίνησε την λειτουργία του το 1950 , με ιδρυτές τον Κωνσταντίνο Μαστροκωστόπουλο του Ιωάννη και την Αικατερίνη Μαστροκωστοπούλου. Λίγο τσαγγάρικο, λίγο καφενείο και λίγο παντοπωλείο. Με το πέρασμα των χρόνων σταμάτησε να λειτουργεί ως τσαγγάρικο και συνέχισε με τις δύο άλλες δραστηριότητες, καλύπτοντας τις ανάγκες του χωριού που ήταν Κεφαλοχώρι και με μεγάλο πληθυσμό.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η δεύτερη γενιά ο Θανάσης και η Δήμητρα Μαστροκωστοπούλου που με μικρές παρεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο κατάφεραν το τότε μικρό μαγαζάκι να το μεγαλώσουν και να το αναβαθμίσουν, όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες, κάνοντας τρείς ανακαινίσεις και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των κατοίκων και των επισκεπτών του Αθανασίου Διάκου.

Το 1999, αναλαμβάνει η Τρίτη γενιά, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Μαστροκωστόπουλος,οι συνεχιστές της βαριάς κληρονομιάς και ιστορίας της οικογένειας, οι οποίοι ακολουθώντας την δημιουργική της παράδοση, το 2006 μεγαλώνουν και επεκτείνουν ακόμη περισσότερο την επιχείρηση, δημιουργώντας τον Ξενώνα ‘Μετερίζι» και δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του όμορφου χωριού τους.

Το έτος 2009 ,οι αδελφοί Μαστροκωστόπουλου έχοντας πιά μπεί πολύ δυναμικά στην τουριστική αγορά και αφρουγκαζόμενοι τις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών του Αθανασίου Διάκου, ανακαινίζουν την ταβέρνα μεγαλώνοντας την και δίνοντας της πιο ζεστό και παραδοσιακό χαρακτήρα με περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης, μα πάνω απ όλα πιο φιλικό και οικογενειακό χαρακτήρα.

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή διαμονή με ευχάριστες εμπειρίες.

katafygio logo

doric business harmony logo

Αθανάσιος Διάκος WebCam

H εικόνα ανανεώνεται αυτόματα.